Tunnelukkoterapia

Monella meistä on lapsuudesta asti säilyneitä haavoja, tunnelukkoja ja selviytymismalleja, jotka vaikeuttavat elämäämme aikuisena. Jos lapsella ei ole ollut vastuullista aikuista lähellään, kun hän on opetellut tunne-elämäänsä, lapsi ei ole voinut vapaasti ilmentää itseään eikä tunteitaansa. Tällöin hän on joutunut opettelemaan selviytymään tilanteissa toisin, kenties hillitsemään tai vaientamaan tunteensa kokonaan, muuttamaan ominaista tapaansa kohdata muita ihmisiä ja tilanteita tai kenties muuttumaan aggressiiviseksi ja hyökkäämään omaksi puolustukseksi.

Kohdatessamme tänä päivänä vaikeuksia tai uhan tunnetta me taannumme tunnetasolla takaisin tuonne lapsuuteen ja reagoimme tilanteisiin oppimallamme tavalla. Varsinainen tunne ja tarve, joka tahtoisi meissä tulla esiin, on jäänyt jumiin, lukkoon, ja reagoimme pelosta käsin oppimallamme ohjelmoinnilla.

Tunnistamalla, ymmärtämällä ja avaamalla lapsuuden tunnelukkoja vapaudut olemaan se, kuka oikeasti olet.

Tunnelukkoterapiassa tunnelukkoja tunnistetaan ja avataan keskustelemalla ja erilaisilla mielikuvaharjoituksilla. Pääset olemaan vastuullinen turvallinen aikuinen pienelle sisäiselle lapsellesi ja opastamaan häntä turvallisesti kohtaamaan vaikeat tilanteet.

Tähän terapiaan voi myös yhdistää tunnetaideterapiakäyntejä. Tunnelukkoterapia onnistuu myös etätapaamisina.


Joko olet tunnistanut omat tunnelukkosi? Voit tehdä Kimmo Takasen laatiman tunnelukkotestin täällä