Tahdotko mut kokonaan? Tunnepäivä 

Mikä saa meidät rakastumaan ja rakastamaan? 

Miten toista ihmistä voi rakastaa syvästi ja toisena hetkenä loukata pahasti? 

Miksi parisuhteissa toistuu usein samanlaiset kaavat? 

Miksi on vaikea hyväksyä itseä ja toista?

Meillä on jokaisella omat haavamme ja taakkamme. Lapsuuden ja menneisyyden kokemukset seuraavat meitä ihmissuhteissamme. Kun parisuhteessa olemme niin lähellä toista, kiintyneenä, haavoittuvaisina, sisäinen lapsemme saattaa kokea yhä uudelleen lapsuuden kokemuksia ja tunteita. Kumppaniksi voi myös valikoitua äidin tai isän kopio, vaikka ehkä olemme pyrkineet juuri päinvastaiseen.

Omien tunnetaakkojen tarkastelun kautta aukeaa myös, miksi on ehkä ajautunut tietynlaisiin suhteisiin ja tilanteisiin. Toistuville kokemuksille ja kumppaneille voi löytyä selitys omasta elämänkaaresta ja mukana kulkevista tunnekokemuksista.

Oma eletty elämä, aiemmat parisuhteet ja vanhempien sekä myös isovanhempien suhteiden tarkastelu tuo uutta näkökulmaa tämänhetkisen elämän haasteisiin. Kun opimme paremmin ymmärtämään itseämme, omia tunteitamme ja omaa toimintaamme suhteen osapuolena, opimme ymmärtämään myös toisen tunteita ja käyttäytymistä. Ymmärryksen tie vie hyväksyntään ja eroon raskaista tunnetaakoista. Näin anteeksianto itselle ja toisille on mahdollista.

Kommunikointi parisuhteessa on se kaikkein tärkein suhdetta koossa pitävä liima - ja samalla se on kaikkein vaikeinta. Haasteena kuitenkin usein on, miten tulla ymmärretyksi ja puhua toiselle omista tunteistaan loukkaamatta toista. Miten pitää omat rajat ja kunnioittaa toisen rajoja.

Tämä tunnepäivä on sinulle, joka

-tahdot tarkastella omaa nykyistä tai mennyttä parisuhdettasi ja sen tunnedynamiikkaa

-tahdot ymmärrystä omaan tai kumppanisi tunnemaailmaan ja käyttäytymiseen

-koet menneisyyden painolastia ihmissuhteissasi

-koet haastavaksi löytää toimivaa parisuhdetta

-tahdot ymmärtää paremmin omaa tunnekirjoasi ja millainen kumppani olet

-tahdot keinoja omien tunnetaakkojesi käsittelyyn

-tahdot rakastua ja rakastaa

Tutkimme yhdessä rakkauden eri muotoja, omaa olemustamme ja tunteitamme. Lähestymme rakkauden kaipuun nostattamia monenlaisia tunteita ja menneisyyden muovaamia haavoja. Työpaja sisältää keskustelua rakkaudesta ja suhteista tunnedynamiikan kautta, erilaisia tunne-, mielikuva- ja rentoutusharjoituksia sekä tunnemaalausta. Ryhmän lämmin, turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri ja energia kannattelee ja tarjoaa uudenlaisia peilejä ja oivalluksia omaan tilanteeseen.

Aika: ilmoitetaan myöhemmin

Paikka: ilmoitetaan myöhemmin

Voit olla parisuhteessa ja tulla mukaan yksin tai kumppanisi kanssa tai voit olla sinkku ja osallistua yksin tai ystävän kanssa.

Voit osallistua juuri siitä tunnelmasta, missä olet ja mukaasi tarvitset vain avoimen mielen ja itsellesi muistiinpanovälineet. Tunnemaalauksessa maalaamme intuitiivisesti tunteita, se ei vaadi sinulta mitään erityisiä taitoja. Osa harjoituksista tehdään sään salliessa ulkona.

Tunnepäivä ei sovi akuutissa parisuhteen kriisitilanteessa olevalle eikä vahvoja psyykelääkkeitä käyttävälle.


Tunnet sisimmässäsi, jos tämä on sinua varten.

Lämpimästi tervetuloa mukaan <3

Taru

Jos olet epävarma miten Tunnepäivä soveltuu sinulle tai haluat kysyä muita lisätietoja, lähetä sähköpostia: taru@tarumaista.fi