Virhe ohjelmoinnissa

11.06.2021

Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa." -Apulanta


Tiedätkö, meidät on ohjelmoitu lapsesta lähtien. Istutettu syviä uskomuksia itsestämme, toisistamme, elämästä, koko maailmasta. Tätä ovat tehneet ja tekevät vanhempamme, useimmiten aivan hyvää ajatellen, ihmiset ympärillämme, koululaitos, media, yhteiskunta. 

Näiden uskomusten kanssa olemme eläneet koko elämämme. Tietämättä, että ne ovat ohjelmointeja ja uskomuksia. Tarkastelemme elämäämme näiden linssien läpi. Meille ne ovat aivan totta. Emme edes ymmärrä niiden olevan vain uskomuksia. 

Mutta kun uskomuksista tulee tietoiseksi, kun niitä lähtee horjuttamaan ja kyseenalaistamaan, niistä voi myös vapautua.

Silmät aukeavat näkemään millainen sinä, muut ihmiset, koko yhteiskunta oikeasti on.

Olen itse kyseenalaistanut vuosien varrella monia asioita minussa itsessäni ja elämässäni, maailmassa ylipäänsä. Varsinkin muutaman viime vuoden sisällä purkamisvauhti on vain kiihtynyt. Ja olen saanut aivan uudenlaisen vapauden ja oman voiman käyttööni.

Olen miettinyt paljon, onko yhteiskunnan normien noudattaminen tai toteuttaminen joidenkin asioiden kohdalla minun tai lasteni parhaaksi, ja haluanko ajatella samoin. Haluanko ajatella kuten ennen vai avautua jollekin aivan uudenlaiselle kokemukselle. Mitä enemmän löydän oman itseni en enää halua tehdä niin kuin "pitäisi" vaan niin kuin on minulle oikeasti hyväksi.

Joissain asioissa asenteeni ja ajatukseni ovat muuttuneet aivan kokonaan toisenlaisiksi, mitä ne olivat aiemmin. Minä en ole enää sama ihminen kuin ennen ja se on vain hyvä juttu.

Oletko sinä alkanut kyseenalaistamaan omia ohjemointejasi?
Mitä asioita näet nyt toisin?