Naisen tunnetraumat parisuhteessa

18.06.2024

7 merkkiä parisuhteessa, kun nainen ei ole käsitellyt lapsuuden tunnehaavaansa:

  1. Sinulla on tarve kontrolloida puolisoasi ja kaikkea suhteessa.

  2. Reagoit voimakkaasti ja jopa yli.

  3. Luot riitoja, konflikteja ja esteitä.

  4. Ylianalysoit ja olet jatkuvasti varuillasi.

  5. Olet vaativa itseäsi ja toista kohtaan

  6. Et osaa tai uskalla luottaa, saatat olla mustasukkainen.

  7. Kavahdat ja välttelet läheisyyttä, olet tunnekylmä ja etäinen.


Kun nainen ei ole käsitellyt menneisyyden haavojaan, polariteetti suhteessa voi olla kääntynyt päälaelleen. Naisella nousee vahvasti maskuliinisen energian hallitsema käyttäytyminen, hän kokee oman feminiinienergiansa heikkoutena tai se kääntyy toksiseksi.

Kun et voi hyvin, olet vaativa, kontrolloiva ja herkästi ahdistuva. Kontrolloimalla pyrit välttämään epävarmuutta ja luomaan turvan tunnetta ja ennustettavuutta pitääksesi syvällä sisälläsi olevan pelon loitolla. Pahimmillaan määräät puolisosi valintoja, tekoja ja jopa ajatuksia.

Triggeröidyt helposti pienistäkin ongelmista ja reagoit isosti tunteella. Et pysty ottamaan tunteitasi vastaan, vaan pyrit niistä eroon, pakenet niitä.

Kun kannat petetyksi tulemisen haavaa, sinun on vaikeaa luottaa, vaikkei sinulla olisi todisteita miehesi väärinkäytöksestä. Hylätyksi tulemisen pelko saa sinut peilaamaan kaiken puolisostasi ja suhteestanne sitä tunnetta vastaan. Toisen vakuuttelu ei auta, jos syvällä sisälläsi tunnet kalvavan pelon tunteen. Et uskalla näyttää toiselle haavoittuvuuttasi ja herkkyyttäsi

Tulkitset helposti miehesi yritykset läheisyyteen yksinomaan seksin pyytämisenä. Välttelet hänen kosketustaan, syvällisiä keskusteluja ja reagoit vetäytymällä ja ottamalla etäisyyttä sekä kumppanistasi että suhteesta. Sinun on vaikea tuntea henkistä yhteyttä puolisoosi, jos et ole itse yhteydessä omaan sisimpääsi. Et pysty päästämään irti ja antautumaan.

Parantumaton trauma voi saada sinut sabotoimaan itseäsi ja suhdetta: työnnät puolisoasi yhä kauemmaksi, näet ympärilläsi negatiivisuutta ja esteitä ja luot riitoja "tyhjästä". Kun pelkäät, että joudut jälleen satutetuksi tai et usko olevasi terveen suhteen arvoinen, torjut toisen ennen kuin sinut torjuttaisiin.

Kun tunnistat, että käytöksesi ei ole aitoa sinua itseään, vaan johtuu haavastasi jota kannat yhä mukanasi, on tärkeää myös löytää syyllisyyden sijaan myötätunto itseä kohtaan. Peiliin katsominen on suurinta rohkeutta.

Lapsuuden kokemukset ja haavat ovat vahvasti parisuhteessa mukanamme. Niin kauan kuin emme ole niistä tietoisia, olemme niiden vankeina.

​Jos haluat parantua emotionaalisesti ja kasvaa suhteessasi, autan mielelläni ❤️