Kun hän ei kestä sinun tunteitasi

21.06.2024

Jos hän ei pysty kohtaamaan omia tunteitaan, ei hän pysty kohtaamaan sinunkaan tunteitasi.


Jos lapsuudessaan on pelännyt tunteita, joutunut tukahduttamaan niitä eikä ympärillä ole ollut vastuullisia välittäviä aikuisia, tunteita voi olla aikuisenakin vaikea käsitellä tai ymmärtää. Sekä omia että toisten.

Tämä on hyvä ymmärtää, jos vastassasi on ihminen, joka reagoi voimakkaasti sinusta ja tunteistasi.

Kun tutustut itseesi, menneisyyteesi, haavoihisi ja vapautat tunnekuormasi, löydät aidon itsesi. Alat ymmärtämään itseäsi ja toimintaasi. Oivallat ihmissuhteidesi dynamiikan ja miten sinulla on mahdollisuus muuttaa sitä, jos tahdot.

Kun tulet tietoiseksi, miten lapsuutesi mallit, uskomukset ja kaavat ovat seuranneet sinua ihmissuhteissasi, varsinkin parisuhteeseesi, kaikki muuttuu. Jos vain tahdot muutoksen.

Tällöin sinun ei tarvitse enää pelätä, miten toinen reagoi sinuun. Ei selitellä itseäsi. Sinun ei tarvitse olla varuillaan tai varpaillaan, eikä säikkyä toisen sanoista tai käytöksestä. Eikä mennä mukaan hänen energiaansa ja tunnetilaansa.

Kun suhteen toinen osapuoli muuttaa toimintaansa, toinen joutuu reagoimaan siihen. Ja dynamiikka muuttuu.

Kun alat tiedostamaan miten omat tunnehaavasi ovat tänä päivänä mukanasi, näet myös miten toisen käytös kumpuaa hänen omasta haavastaan. Hän triggeröityy sinusta ja sinä hänestä.
Ja sinä voit päättää, ettet enää toimi niin. 

Voit valita toisin.

Voit vapautua ❤️

Tahdotko kasvaa suhteessasi ja löytää aidon itsesi?