Antaudu tuntemaan Tunnemaalauskurssi verkossa

Tunteet ovat monelle meistä pelottavia ja niiden kohtaamista vältellään. Järki-ihminen analysoi elämäänsä mielen avulla tunteet jäädyttäen. Pelkäämme kenties, että tunne vyöryy meidän päälle emmekä voisi hallita itseämme. Tai meistä vain tuntuu epämiellyttävältä, ja luulemme, että olomme paranee, mikäli tunne vain häipyy pois.

Tunteita ei kuitenkaan tule hallita tai kontrolloida. Ne on annettu meille tunnettaviksi. Rohkea heittäytyy kokemaan tunteensa ja ymmärtämään, mistä ne ovat lähtöisin ja mitä ne meille viestivät.

Tuntemalla tunteesi pääset lähemmäksi omaa minääsi. Pelko siitä, että jäisit tunteen vangiksi, on turhaa. Tunteet tulevat ja menevät. Tunne on energiaa, joka kulkee kehossasi ja sen läpi. Sinä et ole tunteesi. Mutta sinä tarvitset tunteitasi ollaksesi ihminen ja se, kuka olet tänne tullut olemaankin.

Tuntemalla ne tunteet, joita olet paennut ja pelännyt, pääset kokemaan aidon itsesi ja voimasi. Huomaat, miten tunne on oikeasti vain energiaa, joka haluaa vapautua sinusta, ja vapauttaa sinut. Sillä viha voi koteloitua sinuun, kiltteys pitää vankina, häpeä estää elämästä täysillä. Traumojen käsittelyn ja kohtaamisen kautta pääset antamaan itsellesi ja muille ihmisille anteeksi, ja löydät aidon hyväksynnän ja rakkauden. 

Tämä kurssi vie sinua kohtaamaan tunteesi ja näyttämään ne. 

Tunnemaalaaminen on tunteiden maalaamista intuitiivisesti paperille. Sinun ei tarvitse osata maalata saati kokea itseäsi taiteelliseksi, tässä ei ole kyse taiteen tekemisestä. Tunnemaalaus on oman itsensä vapaata ilmaisua värien avulla, paperille ilmaantuu oma tunneteoksesi. 

Olen saanut tunnemaalaamisiin osallistujilta järjestään ihanaa palautetta, miten maalaaminen on helpottanut oloa, tuonut uudenlaisia näkökulmia omaan itseen ja elämän haasteisiin.

Kenelle?

Tämä kurssi on sinulle, jos:

  • sinulla taipumusta vältellä tunteitasi tai analysoida itseäsi liikaa.
  • tahdot löytää syvemmän yhteyden itseesi.
  • tunnet ahdistusta, masennusta tai jokin kuormittaa oloasi.
  • kehosi oireilee tavalla, jonka taustalla saattaisi olla tukahdutettuja tunteita.
  • sisäinen lapsesi tahtoo päästä käyttämään maaleja ja värejä suoritusvapaasti
  • tahdot oppia tuntemaan ja ymmärtämään itseäsi paremmin.
  • kaipaat ryhmää, jonka kanssa jakaa tuntemuksiasi.
  • tahdot oppia keinoja purkaa hankalia tunteita.
  • tarvitset oman hegähdyshetken tunteidesi kanssa.

Tämä tunnemaalausurssi sopii nuorelle ja aikuiselle, naisille ja miehille - sinulle, joka tahdot antautua tuntemaan tunteitasi. Alle 18-vuotiaalla on hyvä olla aikuisen tukea tapaamisten välissä.

Kurssin sisältö

Kurssilla käsittelemme mm. pelon, vihan, syyllisyyden ja häpeän tunteita ja teemme tunnemaalausta. Teemme myös rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia ja jaamme yhdessä ajatuksiamme ja kokemuksiamme, Ryhmän turvallinen luottamuksellinen ilmapiiri ja energia kannattelee sinua ja tarjoaa uudenlaisia peilejä tilanteeseesi.

Osallistujana tarvitset rauhallisen tilan, verkkoyhteyden puhelimella, tabletilla tai tietokoneella, isoa piirustuspaperia ja maaleja tai väriliituja.

Tule mukaan tarkastelemaan tunteitasi

Tapaamme 4 kertaa verkon välityksellä

Tapaamisia ei tallenneta, vuorovaikutus ja oivallukset syntyvät ryhmän kesken käsillä olevassa hetkessä.


Tunnet sisimmässäsi, jos tämä on sinua varten.

Lämpimästi tervetuloa antautumaan tuntemaan <3

Taru

Jos olet epävarma miten kurssi soveltuu sinulle tai haluat kysyä muita lisätietoja, lähetä sähköpostia: taru@tarumaista.fiTerapeuttista maalata tunnetta ilman mitään ajattelemista. Vitsi, miten ihanaa kokea ja purkaa vaikeitakin tunteita. Koin, että sain tunteen ihan fyysisestikin itsestäni pois paperille." -Tunnetaideterapia-asiakas