Tunnetaideterapia

Eletty elämäsi, elämänkaaresi, asuu kehosi tunnemuistissa. Olemme lapsuuden mallien mukaisesti oppineet selviytymään erilaisissa tunnetilanteissa ja peittämään oman aidon itsemme. Tunnetaideterapiassa pääset selville, miksi olet ehkä piilottanut oman itsesi roolien taakse.

Elämänkaaren avulla päästään tutustumaan myös tunneperimään, edellisten sukupolvien tunnetraumoihin ja niiden olemassaoloon omassa elämässämme. Huomaat, miten vanhempiesi sukujen tapahtumat ovat ehkä vaikuttaneet sinuun ja sinun elämääsi. Kun tutustut omaan elämääsi tunnetraumojen kautta, saat mahdollisuuden katkaista sukupolvien ketjun ja lopettaa lapsuuden tunnemallit siltä osin kuin itse tahdot ja haluat.

Tunnetaideterapiassa käytämme tunnepuhetta ja pyrimme vaientamaan järjen tulkintaa tapahtumiin. Tunteiden tunnistamisen ja prosessoinnin kautta löytyy aito minuus. Voit oppia sanomaan EI ja pitämään omat rajasi. Tutustut itseesi uudella tavalla ja voit löytää tarkoituksen elämällesi. Tunteiden maalaaminen voi helpottaa oloa ja tuoda uudenlaisia näkökulmia omaan itseen ja elämän haasteisiin. Voit löytää juurisyitä kehosi fyysisille oireille.

Kun opit ymmärtämään itseäsi ja omia tunteitasi, opit ymmärtämään myös läheistesi tunteita ja käyttäytymistä. Voit päästä eroon vuosien raskaista tunnetaakoista ja antaa itsellesi ja toisille anteeksi.

Tunnetaideterapia on tehokas keino päästä ymmärtämään elämänkaartamme ja piilotettuja tunteitamme. Tunnemaalauksessa maalaat tunteitasi paperille. Sinun ei tarvitse osata maalata saati kokea itseäsi taiteelliseksi, tässä ei ole kyse taiteen tekemisestä. Tunnemaalaus on oman itsensä vapaata ilmaisua värien avulla.

Tapaamiset ovat terapiatilassani Espoossa. Tunnetaideterapiaan voi myös yhdistää tunnelukkoterapian harjoituksia.

Yllättävän voimakas kokemus. Maalaukseen tuli juurikin ne asiat ja tunteet, mitkä ovat olleet sisälläni viime päivinä. Helpottava tunne nyt."